, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

3 tips om de productiviteit van content schrijven te verhogen

16-05-2013 | Productiviteit | Content Marketing | Content | Tools |

Content schrijven vraagt veel tijd en het is dan zeker een uitdaging om de regelmaat erin te houden. Het succes van Content Marketing hangt juist af van de consistentie. Maar niet iedereen vindt het makkelijk om regelmatig content te produceren.

Degene die dat wel kunnen, hebben meestal een systeem om de productiviteit hoog te houden. Dan is er natuurlijk wel een verschil of je iedere dag wat schrijft of dat er ‘maar’ één keer in de  week  iets geschreven wordt.

Maar er zijn tips om ervoor te zorgen dat ook jij het regelmatig schrijven onder de knie krijgt.

Bestudeer wat anderen schrijven
Waarom zou je alles zelf opnieuw bedenken.  Want niks is zo frustrerend om naar een leeg scherm te zitten kijken, omdat je niet weet waarover je wilt schrijven. Zorg dus dat je planning is gevuld met ideeën, die ook voor anderen hebben gewerkt.

Maar waar kun je dan ideeën opdoen? Denk eens aan zakelijke of persoonlijke ontwikkelingsboeken. Hierin vind je zeker veel suggesties om over te schrijven en die ook in je eigen Content Marketing planning zullen passen. Je pakt immers die boeken die je zelf ook hebt gelezen of bij jouw branche horen.

Maak gebruik van de juiste tools
Spreekt jouw werk meer tot de verbeelding met foto’s? Dan schrijf je de inhoud ook heel anders, want het moet immers op de afbeelding slaan. Ben je meer iemand die korte tips geeft? Het schrijven ervan moet kort maar krachtig zijn. Weer heel anders dan dat je een groot artikel schrijft.

Hoe schrijf jij dan het makkelijkste? Misschien ben jij nog een beetje van de oude stempel en begin je gewoon met pen en papier. Maar natuurlijk kan het ook in een tekstverwerkingsprogramma. En als je veel onderweg bent, heb je misschien wel een smartphone of een iPad tot je beschikking. Dan kun je snel en makkelijk aantekeningen maken en hoef je niet iedere keer je laptop aan te slingeren.

Waar ga je dan je afbeeldingen, tips of artikelen plaatsen? Maak je gebruik van een blog of misschien wel een app? Als je veel van afbeeldingen gebruikt maakt, dan is Pinterest hoogstwaarschijnlijk de plek waar je jouw werk wilt laten zien. Of wil je graag jouw artikelen in een e-book uitgeven?

Wat je ook plaatst, hoe je het ook maakt en waar je het plaatst, denk er van te voren goed over na wat bij jou en jouw content het beste werkt en hoort. Als je dat voor ogen hebt, wordt het schrijven steeds meer een kinderspel.

Maak er een gewoonte van!
Of het nu om voeding, lichaamsbeweging of Content Marketing gaat, wanneer je er een gewoonte van maakt, merk je dat het opeens vanzelf gaat. Alleen heeft niet iedereen helaas de drive om een gewoonte te ontwikkelingen in zijn/haar leven. Dan blijft het efficiënt en stressvrij schrijven best lastig.

Hierbij een aantal tips om je te helpen met het schrijven van jouw content:

Iedereen kan je wel vertellen hoe je moet schrijven, maar degene die moet schrijven ben je uiteindelijk zelf! Zorg er dus voor dat je een systeem vindt, die voor jou goed werkt. Tips kun je natuurlijk altijd uitproberen, daarom ook deze van mij, waarmee je hopelijk een beetje op weg komt.

Succes met het vinden van jouw productiviteitssysteem voor het schrijven van je eigen content!