, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Acht tips voor goede blog content

03-05-2013 | Blog | Bloggen | Blogger | Blogging | Content | Video | SEO |

Wil je als blogger trouwe volgers trekken? Die volgers die hun browser openen en direct naar jouw blog gaan omdat ze het interessant vinden wat je allemaal schrijft. Deze bloggers zijn niet te koop en ook met SEO haal je niet veel lezers binnen. Het gaat echt om de inhoud van jouw verhaal en de manier waarop je schrijft, die lezers aantrekt.

Helaas is het creëren van dergelijke inhoud, die trouwe volgers trekt, niet gemakkelijk. Als je bij alles wat je schrijft correcte grammatica gebruikt en altijd hetzelfde aantal woorden gebruikt, dan valt er niet echt iets leuks te lezen. Als je trouwe volgers wilt, moet je net zoveel tijd besteden aan wat je gaat schrijven als ook het daadwerkelijke schrijven. Het gaat ook om de manier waarop je iets zegt.

Hier een aantal tips die ervoor zorgen dat volgers jouw berichten niet meer willen missen.

  1. Wees origineel. Houd in de gaten waar vergelijkbare bloggers over schrijven en richt je op onderwerpen, waar zij niet over schrijven.
  2. Oud nieuws is saai en dat trekt geen herhaallezers aan. Als er dus iets gebeurt, probeer dan bij een van de eersten te zijn die het bloggen. Je hoeft echt niet de eerste te zijn, maar wees niet de laatste.
  3. Niet alleen educatieve berichten, maar ook humor! Ongeacht waar je blog over gaat, probeer zo nu en dan ook humor en vermaak in je berichten terug te laten komen. Lezers komen niet alleen voor de serieuze informatie online, juist de af en toe luchtigere kost laat lezers terugkomen.
  4. Plaats ook eens een video. Als je nog nooit een instructie- of informatievideo hebt gemaakt en geplaatst, wordt dat nu toch wel eens tijd. Videoberichten bieden een paar serieuze voordelen ten opzichte van de tekst. Je kunt een keer pauze nemen van schrijven, maar het bereiken van je lezers via video, is een manier die je met tekst niet bereikt. Doe er dus je voordeel mee!
  5. Iedereen houdt van lijsten. Controleer maar eens de meest populaire berichten op een aantal blogs, dit zullen veel lijsten zijn. Pas wel op dat je niet dezelfde lijsten post als een aantal anderen. Zo niet, dan heb je een zeer gestructureerde en informatieve vorm van informeren.
  6. Maak er iets moois van. Afbeeldingen gebruiken met de juiste benamingen is goed voor SEO. Maar niet alleen daarom zou je afbeeldingen moeten gebruiken. Je maakt je verhaal er ook een stuk aantrekkelijker meer. Neem wel de tijd om de juiste afbeeldingen te kiezen. Trouwens wist je dat je met de juiste beelden het weigeringspercentage kan verminderen.
  7. Houd het makkelijk. Tutorials zijn overal online te vinden en zijn een goede aanvulling op je blog. Daarbij worden veelal moeilijke woorden gebruikt, die dan wel weer goed voor de zoekmachine zijn, echter niet om herhaallezers te krijgen. Zorg dus voor tutorials die eenvoudig door iedereen te begrijpen zijn.
  8. Focus op de meest populaire berichten. Via je statistieken zie je hoe populair jouw blog is maar ook welke berichten de meeste aandacht hebben. Wanneer je dan weet  welk onderwerp het meeste gelezen wordt, zorg er voor dat je daar meer berichten van krijgt. Maar ook een follow up op een eerder geplaatst bericht is een goede optie.

Tot slot, feiten zijn belangrijk, maar met feiten alleen kom je er niet. Als je feiten plaatst, schrijf er dan ook je eigen mening bij. Regelmatig je eigen mening vermelden, zal meer herhaallezers trekken, dan alleen maar feiten te plaatsen. Daarbij onderscheid je je ook tegenover diegene die alleen maar gedachteloos berichten kopiëren. Een eigen mening is belangrijk!