, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Ideeën om te bloggen – deel 1

22-11-2012 | Bloggen | Blogpost | Marketing | Content |

Wanneer je een blog hebt, is het soms best lastig om een onderwerp te vinden. Want waar ga je deze keer over schrijven. Het is wel belangrijk om creatief te blijven met bloggen en niet altijd over hetzelfde iets te vertellen. Wat doe je dan als je gewoon even niks kunt verzinnen?

Dat is dan best vervelend, want ja, je blog blijft natuurlijk wel bezocht worden en doorgaan. Hoe krijg je dan toch weer dat creatieve proces opgestart? Wellicht helpen de volgende zeven ideeën je op weg.

 1. Beoordeel zelf
  Geef je mening over een product, bedrijf, website, boek, artiest, reisbestemming of restaurant. Een persoonlijke beoordeling wordt veelal als authentiek en onbevooroordeeld gezien. Daarbij kun je ook nog een foto plaatsen om het nog persoonlijker te maken. Bijvoorbeeld een foto van het diner of jij met het product in de handen waarover je schrijft.
 1. Bijeenkomsten/afspraken
  Plan je een zakelijke bijeenkomst of ga je een aantal klanten bezoeken? Misschien heb je wel een webinar gevolgd. Gebruik je zakelijke leven als een impuls voor een blogpost. Juist deze deelnames of bezoeken zijn interessant voor je lezers. Denk er ook eens aan om te schrijven over een nieuw te introduceren product vanuit je bedrijf. Of het ontwikkelen van een nieuwe website. Dit zijn allemaal berichten om over te bloggen.
 1. Waardevolle informatie
  Die waardevolle bronnen die jij op het web regelmatig raadpleegt en bekijkt, kun je natuurlijk ook altijd delen met jouw publiek. Vermeld en link naar jouw favoriete websites, blogs, Social Media pagina’s en bronnen.
 1. Lijsten
  De interessante content die je hebt geschreven of gaat schrijven is waarschijnlijk bijna allemaal ook in lijsten om te toveren. Zet dus een volgende blog eens om naar een lijstje met een aantal bulletpoints. Zo is de opmaak ook weer eens anders. Of een blog die je al veel eerder hebt geschreven, laat die nog een keertje in een lijst voorbijkomen. Een vorm van een geheugensteuntje.
 1. Wat is er in het nieuws
  Er gebeurd altijd wel iets in de wereld. Misschien heeft er een berichtgeving wel invloed op jouw branche en is dat een mooi punt om over te schrijven en je mening over te geven. Pas wel op met religieuze en politiek geladen berichten of je blog moet daar natuurlijk over gaan.
 1. Wedstrijd
  Om een extra buzz te creëren rondom je producten of diensten zou je een wedstrijd kunnen uitschrijven.
 1. Hoe te …
  Lezers die jouw blog volgen doen dat vanwege de interessante blogs en/of de expertise die je overdraagt. Wat is er dan makkelijker om een aantal “hoe te…..” berichten te plaatsen. In deze blogberichten bied je dan waardevolle informatie aan die andere kunnen doorvoeren. Of ga vragen van je lezers beantwoorden.

Met deze zeven ideeën kun je misschien weer even vooruit, als je ze al niet gebruikt? Volgende week volgen er nog meer. Succes met het maken van een blogpost.