, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Ideeën om te bloggen – deel 2

29-11-2012 | Bloggen | Blogpost | Marketing | Content |

Hopelijk hebben de blogideeën van vorige week je creativiteit gegeven. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijke onderwerpen. Daarom na de zeven ideeën van verleden week, deze week nog een aantal nieuwe suggesties. Misschien zie je er een aantal voorbijkomen die je al gebruikt of lees je hier een aantal nieuwe ideeën voor je blogposts.

 1. Polls
  Stel eens een vraag aan je lezers over welke content ze graag lezen en waar jij dus goed op kan inspelen. Over het resultaat kun je dan ook weer mooi een blogpost maken!
 1. Schrijf over het gebruik van een product
  Je kunt best veel informatie geven over het gebruik van een product: Hoe je het kunt gebruiken, de problemen oplossen, monteren van de accessoires, welke voordelen het product heeft, etc.
 1. Interviews
  Misschien ken je aantal experts in jouw vakgebied die je kunt interviewen over een onderwerp wat erg hot is. Of heb je een medewerker die gespecialiseerd is in een onderwerp, die daar graag wat meer over wil vertellen. Maar ook klanten die van jouw producten of diensten gebruik gemaakt hebben, kun je interviewen. En of je dat nu via video of een geluidsberichtje doet, dat is helemaal aan jou.
 1. De beste berichten afgelopen jaar
  Het jaar is bijna afgelopen en er zullen vast en zeker berichten zijn die je nu nog weet, omdat ze zo interessant waren. Dit kunnen natuurlijk ook berichten van jezelf geweest zijn. Het is natuurlijk mooi om deze nog een keer de revue te laten passeren. Wellicht via een lijst met alleen de titel en een link naar het volledige bericht “Wat jou is bijgebleven over het afgelopen jaar”..?
 1. Voorspellingen
  Misschien zijn er wel voorspellingen te doen in jouw vakgebied die volgend jaar hot gaan worden. Als jij er dan nu al iets over schrijft, ben je er mooi op tijd bij. Zo kun je ook je expertise laten zien en er later altijd naar terug verwijzen.
 1. Gewonnen awards het afgelopen jaar
  Wanneer er in jouw vakgebied ook awards worden uitgedeeld is het een idee om hier vermelding van te maken. Wie heeft welke award gewonnen en waarom. Linken naar de betreffende experts is dan ook een mogelijkheid.
 1. Quizzen?
  Met sommige quizzen, die een bizar of nog niet relevant onderwerp hebben, kun je wellicht een ‘discussie’ aanwakkeren. Je hebt zo interactie in je blog en wie weet waar het gesprek op uitloopt.
 1. Aanbiedingen en kortingen
  Als je een aanbieding hebt of wanneer je extra korting geeft op een product of dienst, breng je lezers via je blog hiervan op de hoogte.

Oooh, voor volgende week heb ik nog wel een aantal ideeën in petto. Het zijn er namelijk zoveel, dat ik je niet wil overspoelen met suggesties. Alle suggesties bij elkaar zorgen voor een diversiteit aan mogelijke blogpost. Doe er dan ook je voordeel mee!