, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Ideeën om te bloggen – deel 3

06-12-2012 | Bloggen | Blogpost | Marketing | Content |

Na al twee artikelen aan ideeën voor blogposts te delen, volgt vandaag het laatste deel met daarin nog acht suggesties.

 1. Laat klanten hun bedrijf promoten
  Wijdt een blogpost aan de vraag of lezers hun eigen bedrijven bij jou in je blog willen promoten. Zo krijg je ook meer interactie met je lezers.
 1. Mythen
  Trends die zich al hebben bewezen, of juist niet, in jouw branche zijn altijd goede onderwerpen om eens je gedachten over te ventileren.
 1. Indruk met foto’s
  Foto’s die laten zien wat je recent hebt gedaan of een ervaring van een klant met jouw product of dienst, zijn prettig om te bekijken. Lezers zijn immers visueel ingesteld!
 1. Ambitie
  Ook al geven mensen het niet toe ;-) , ze zijn toch wel een beetje nieuwsgierig wat er in een ander omgaat. Zeker als deze persoon blogt en dus best wat openheid “weggeeft”.  Dan is het mooi om in die openheid wat van je ambities in het leven of werk te delen.
 1. Blijf niet te zakelijk
  Als je vanuit een zakelijk oogpunt blogt, kun je hier best ook wel wat persoonlijke ervaringen delen. Bijv. over het behaalde zwemdiploma van je kind, een verhuizing of je krijgt een hond of kat erbij. Door over iets persoonlijks te bloggen krijg je een andere band met je lezers. Dit zorgt ook wel voor meer verbondenheid.
 1. Gastbloggers
  Waarom niet iemand een keer voor jou een blogpost laten schrijven. Natuurlijk moet de inhoud dan wel waardevol en gerelateerd zijn aan jouw blog. Geef wel aan dat het om een gastpost gaat. Natuurlijk kun je zo’n gastpost ‘belonen’ met een link naar hun eigen website.
 1. QR codes
  Ze komen steeds meer in, dan is het leuk om hier wat mee te doen. Verberg daarom eens een keer een blogpost achter zo’n QR code. Geef daarbij wel instructies hoe men zo’n QR code kan scannen en dus het bericht erachter kan lezen.
 1. Terugkoppeling
  Op LinkedIn wordt het regelmatig gedaan, een aanbeveling vragen. Waarom dan niet via je blog. Natuurlijk hoeft het niet alleen maar over jouw product of dienst te gaan. Denk ook eens over een trend, een evenement of de post van je gastblogger. Je zult versteld staan over de reacties die je krijgt. Mensen zijn namelijk veel bereidt om te reageren, ze willen namelijk gehoord en gewaardeerd worden. Een mening kunnen geven is dan zeker goed.

Dit waren dan al mijn 23 suggesties voor een blogpost. Ik hoop dat je er wat aan hebt (gehad) en er gebruik van kunt maken. Natuurlijk zijn er nog veel meer, maar dat laat ik over aan jouw creativiteit. Nog wel een tip! Gebruik de verschillende soorten ideeën door elkaar. Te veel van hetzelfde zal saai worden en dat gaat je lezers kosten.
Heel veel succes en plezier met het vullen van jouw blog!