, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Is jouw privacy echt gewaarborgd bij Facebook Graph Search?

17-01-2013 | Facebook Graph Search | Facebook | Graph Search | Privacy | Content |

Afgelopen dinsdag heeft Facebook onder veel bombarie een nieuwe zoekmethode geïntroduceerd. Met Facebook Graph Search kunnen gebruikers alle inhoud van alle pagina’s doorzoeken aan de hand van zoekcriteria. Nou, bijna alles dus.

Wordt jouw privacy gewaarborgd?
Heb jij jouw profiel op “alleen met vrienden delen” staan, dan blijft jouw informatie alleen vindbaar door vrienden. Wil je dus niet dat jouw privéinformatie overal gevonden wordt, scherm dan je profiel af. Zo dat is opgelost!

Is dat eigenlijk wel zo???


Wat als een ander iets openbaar plaatst?

Dan nu het volgende! Wat nu als een vriend(in) een foto upload met jou daarop, waarin je bent getagt en deze instelt als openbaar? Ondanks dat jouw profiel is afgeschermd, zal die foto toch opduiken in zoekresultaten. Als jij dat dus niet wilt zal je of niet op die foto erbij moeten gaan staan als die wordt genomen, die vriend(in) moeten vragen jou niet te taggen, vragen om de foto niet te plaatsen of vragen om de foto te laten verwijderen.

Daar heb je straks dus een dagtaak aan!
Dat er informatie wordt getoond die mensen eigenlijk niet willen, daar ben ik wel over uit. Want helemaal zelf heb je het blijkbaar niet in de hand. Maar of hier dan een goede oplossing voor komt? Want ik zie het al gebeuren dat je dus de hele dag bezig bent om anderen te vragen om een foto, een status of gebeurtenis te laten verwijderen. Je kunt er zo een dagtaak aan hebben.