Modewoord voor 2013 – Phablet

10-01-2013 | Phablet | Mobiele website | Content |

Zoals ieder jaar zijn er een aantal modewoorden die we het hele jaar door vaker zullen tegenkomen. Zo zijn er ook voor 2013 een aantal van die woorden, die al door meerdere bronnen op een rijtje zijn gezet. Sommigen modewoorden komen zelfs op meerdere lijstjes voor, zoals Phablets. Wellicht voor vele al een bekend fenomeen, misschien voor anderen nog onbekend.
In dit artikel ga ik in op dit product en of je met je website moet inspelen op deze devices. Moet je wel over naar een mobiele website?

Wat is nu precies een Phablet?
Als je de Engelse woorden Phone en Tablet combineert dan krijg je Phablet. Zoals de naam dus al doet vermoeden is het een kruising tussen een smartphone en een tablet. De schermgrootte is niet groter dan 7 inch, waarbij het kleinste formaat scherm 5 inch is.
Daarbij is ook de stylus pen een kenmerk voor een Phablet.

Dezelfde functionaliteiten als een Tablet?
Je kunt er in principe hetzelfde mee als met een Tablet: op het internet surfen, notities maken, apps installeren en spelletjes doen. Daarnaast is het met een Phablet mogelijk om te bellen, al dan niet met een headset. Bij sommige Phablets zijn er speciale functies toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een plaatje selecteren wat je verder kunt bewerken.

Welke Phablets zijn er?
De meest bekende en meest succesvolle is wel de Samsung Galaxy Note. Binnen tien maanden tijd zijn er van deze Phablet wel 10 miljoen stuks verkocht. Veel fabrikanten hebben geprobeerd mee te doen, maar dit succes is nog zeker niet evenaart.  De volgende komen je misschien ook wel bekend voor: de Optimus VU van LG en de Butterfly en One X van HTC.
Er doen al geruchten dat er dit jaar weer een aantal mooie nieuwe Phablets op de markt gebracht worden. Wil je weten welke, kijk dan even hier.

Je website mobiel?
Waarom zou je als website eigenaar nu je website voor mobiel geschikt maken. Nou alleen al hierom: Afgelopen Kerst zijn er meer dan 17 miljoen Tablets geactiveerd, waaronder natuurlijk ook Phablets. Daarbij wordt verwacht dat er in 2016 meer Tablets/Phablets verkocht worden dan PC’s. Dat betekent dus ook dat er meer op deze devices gesurft en geshopt zullen worden.
Hoe beter jouw website inspeelt op mobiel, hoe meer mobiele consumenten je zult bereiken.

Wacht dus niet te lang en ga over op een mobiele website, als je dat  nog niet hebt gedaan.