, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Reacties kunnen best vervelend zijn

14-06-2013 | Reacties | Reageren | Modereren | Moderator | Interactie | Content |

Iedereen heeft een stem op internet en dat resulteert meestal in een mening geven. Die mening kan dan wel eens negatief uitpakken.
Dan ligt het er ook aan wat het onderwerp van je artikel is. Want schrijf je nu bijvoorbeeld over de politiek, een ras of een oorlog, grote kans dat je daar meer reacties op krijgt. Men geeft graag een mening over deze onderwerpen, waardoor een verhitte discussie kan ontstaan.

Een succesvolle blog met meerdere commentaren is meestal een persoonlijke blog waarbij de auteur zelf leest en reageert op bijna elke reactie. Zo wordt spam snel verwijderd en kritische opmerkingen worden vaak constructief beantwoord door de oorspronkelijke schrijver. Daarnaast wordt er ook ‘geluisterd’ door de blogger en dat wordt gewaardeerd door het publiek!

Maar niet elke website heeft de tijd en genoeg mensen om iedere reactie te bekijken en te beoordelen. Dit resulteert meestal in een wirwar van reacties en een onkruid aan onzin. Een discussie is dan heel snel het resultaat, waarbij de reacties er soms verhit aan toe gaan! Dan gaat het trouwens ook al snel niet meer over de inhoud van het artikel, maar juist over het gelijk krijgen van iemand op zo’n forum.

Wanneer dit dan regelmatig de spuigaten uitloopt, wordt er weleens bepaald om de mogelijkheid om te reageren op een artikel uit te schakelen. Misschien is het ook wel zo dat minder dan een procent van de lezers scrolt naar de reacties onder een artikel en ze allemaal doorleest. Dan is het de volgende vraag of zij wel zullen reageren.

Wat nu als je het reageren op een andere manier insteekt en dus het uitgroeien van een wirwar en heftige discussies kunt minimaliseren? Zorg dan dat je de reacties zelf in hand hebt!

Welke keus je ook maakt om wel of geen reacties op je artikel toe te laten, dat is volledig aan jou! Ga je voor het reageren op je artikel, bepaal dan van te voren goed hoe je het inricht en wat je verwachtingen zijn. Los laten betekent over het algemeen chaos. Heel strak en kort houden kan voor minder interactie zorgen.
Succes met bepalen van jouw strategie met het modereren van reacties!