, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Sporten, dat geeft veel ‘zakelijke’ voordelen

01-11-2012 | Sporten | Content | Lichamelijke beweging |

Sporten, dat geeft veel ‘zakelijke’ voordelenVandaag eens geen inhoudelijke informatie over content of SEO, maar eens wat anders. Net zo belangrijk, of misschien wel meer, want het gaat om je geestelijke en lichamelijke welbevinden!

Als je hard werkt, dan is het heel goed om daar eens afstand van te nemen. Het zal best moeilijk zijn om je los te koppelen ervan. Waarschijnlijk niet alleen van je werk, maar ook van het web. We zitten immers een groot deel van ons dagelijks leven hierop.

Afstand nemen van je werk kan juist helpen om het beter te doen. Natuurlijk kun je met een hobby aan de gang, maar een van de beste manieren is om te gaan sporten. Het in het zweet werken, kan best wel eens zakelijke voordelen opleveren.

  1. Focus. De hele dag door worden we belaagd met informatie en prikkels. Door de constante invloeden raak je snel afgeleid. Het ene moment controleer je je e-mail, het andere moment doe je een telefoontje. Dan nog even reageren op een bericht van Facebook of Twitter, je voorbereiden voor een afspraak en ja hoor, weer een telefoontje. Waar het op neerkomt is dat we ons voor elke taak goed moeten kunnen concentreren en focussen op het doel. Met sporten moet je je ook focussen op de sport die je uitvoert. Je zult merken dat je hierdoor ook beter zult focussen op een taak tegelijk en dat je daardoor veel productiever bent.
  2. Nieuwe ideeën. Met sporten leer je je niet alleen beter concentreren, je gaat over verschillende dingen op een andere manier nadenken. Hiermee kun je problemen oplossen, maar creëer je ook ruimte voor nieuwe idee.
  3. Vertrouwen. Je weet dat sporten ervoor zorgt dat je er goed gaat uitzien. Een extra voordeel daarvan is dat je meer zelfvertrouwen zult uitstralen. Hierdoor zul je nieuwe mensen ontmoeten, waarmee je misschien wel hele leuke zakelijke relaties kunt opbouwen. Maar ook zul je met meer vertrouwen gaan spreken. Juist in de zakenwereld willen mensen met elkaar praten die zeker van hunzelf zijn. En als klapper op de vuurpijl, zul je meer deals gaan sluiten. Mocht er dan toch een keer een “nee” tussen zitten, dan zal het je inspireren om de volgende keer nog harder te gaan.
  4. Discipline. Stap 1 is natuurlijk starten met je bedrijf. Stap 2 is discipline opbrengen om aan al je taken en projecten even hard te blijven werken. Die discipline bouw je ook op door regelmatig te gaan sporten. Het wordt dan op een gegeven moment een gewoonte, die je dan weer mooi kunt meenemen in je werk.
  5. Ontspanning. Wanneer je gespannen bent vermindert dat je productiviteit en ga je piekeren over dingen. Het is dan heel goed om je geest eens leeg te maken en lekker stoom af te blazen. Daarna merk je ook dat je je beter voelt en ook het gevoel hebt dat je weer veel meer aan kan.

Sporten heeft uiteindelijk veel voordelen voor je. En of je ze nu persoonlijk of zakelijk gebruikt, dat is aan jou. Geniet van het in het zweet werken en haal er altijd het meeste uit!